Част от събитията на превърналия се в емблема на града Пловдив Джаз фест падат заради усложняват епидемиологична обстановка. Това обяви от профила си във Фейсбук певицата Мирослава Кацарова, която стои зад успешния проект през последните години.

Ето какво написа джаз примата:

По природа съм устроена така, че да не се отказвам лесно и не съжалявам, че работих (ще продължавам да го правя) за Пловдив Джаз Фест през цялото време с вяра, но съжалявам да ви съобщя, че след наредбата от 27.10 за 30% допустимост на зрители в концертните зали, се налага два от концертите ни да се отложат: на Живко Петров и на Веселин Койчев квартет The Teachers на 5 ноември.

След всички усилия и безценна помощ в последния момент в тежката ситуация, която е за цялото човечество, Ричард Бона няма да успее да пристигне от Маями. В тази връзка благодаря на Amelia Gesheva за сърцатото й отношение и подкрепа, и то в момент, в който самата тя се бори с вируса. Както и на целия екип на Министерство на културата и на Елиянка Михайлова! Те направиха всичко възможно, осигуриха всички документи за пристигането на Бона, но обстоятелствата във време на пандемия са непредсказуеми. Бона ще дойде в по-добри времена.

Добрата новина е, че ще има Plovdiv Jazz Fest, макар и редуциран, и преструктуриран. Започваме на 6 ноември в Дом на културата “Борис Христов” с концерта на Милен Кукошаров “Wind Harmonium” от 19.30 часа. От 21 часа започва юбилейният концерт на Акустична версия, с който ще честваме 60 години на професор Христо Йоцов и 35 години от създаването на култовата джаз формация. Тогава ще се състои и кратката ни церемония по връчване на наградата на Plovdiv Jazz Fest за цялостен принос към джаза в България на двамата любими и вдъхновяващи артисти!
На 7.11 двата концерта на Авишай Коен ще се състоят, но продажбите на билети бяха преустановени, заради наложения лимит от 30% публика.

Всички съпътстващи събития също остават!
Всички събития ще се провеждат при безкомпромисни мерки за сигурност по отношение на Ковид-19. Всеки от публиката трябва да е екипиран с маска, с търпение и готовност да спазва правилата за превенция в затворени пространства.

Връщането на билети ще бъде извършено по процедурата на Ивентим в срок до 6 ноември тази година.

Тук искам да благодаря за реактивността и за подкрепата на екипа на отдел Култура на Община Пловдив! На Катрин Гутман за отношението и готовността й да ни съдейства винаги!

Всъщност, на много хора съм признателна! Обещавам като мине фестивалът, на което още се надявам, да ви разкажа за всички тях - мои вдъхновители и учители, написа Мирослава Кацарова.

PlovdivTime е партньор на събитието.