Пловдивчани ще гледат днес отново бродуейския мюзикъл „Човекът от Ла Манча” с главен герой Орлин Горанов. Втората премиера е днес от 19 часа в Концертна зала.

От пловдивската Опера са получили десетки запитвания от зрители дали Орлин Горанов и Мариан Бачев са включени и във втория състав. Държавна опера Пловдив прави следното пояснение: Изпълнителите на главните роли - Орлин Горанов, Мариан Бачев, Елена Атанасова и Кръстю Кръстев - участват във всеки спектакъл. Разликата в участниците (първи и втори състав) е при второстепенните роли, които се изпълняват от солисти и хористи на Операта.

Бродуейският хит "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди "Тони" - театралният "Оскар", включително за най-добра музика и мюзикъл. В Пловдивската опера продукцията се поставя от създателите на мюзикълите "Коса", "Ах, този джаз!" и "Оркестър без име": художниците - Иван Токаджиев, Петър Митев, хореографът - Боряна Сечанова, режисьорите - Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент на оркестъра е Константин Добройков.

TrafficNews.bg