„Доброто е заразно" вече е доказано правило на фондация „Идея в действие". След като на 3 септември от фондацията обявиха, че са събрали третия тон за кампанията "КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ", сега след по-малко от месец фондацията с радост обявява новия си успех. Четвъртият тон пластмасови капачки е вече налице!

Зелената благотворителна кампания възпитава по неформален начин ценности и променя мисленето в подкрепа на разделното събиране на отпадъците, като подкрепя природата на България и създава по-добри условия на живот на децата в институциите.

В редиците на събирачите на капачки са хора от всякаква възраст и организаторите са щастливи, че децата са едни от най-активните доброволци. Техните родители, баби и дядовци, съседи, връстници и съученици следват заразителния им пример. В кампанията се включват и големи корпорации, институции, министерства, училища, университети, НПО и други като магазини, заведения и спортни и танцови школи в цялата страна. Читалищата по малките населени места в България са едни от най-активните пунктове за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.

Картата с пунктове се актуализира постоянно и към момента кампанията има своите места за предаване на капачки от събирачите си в над 50 градове и села в цялата страна. Сред най-ентусиазираните се нареждат Варна, Пловдив, София, Плевен, Видин, Враца, Стамболийски, с. Бачево, с. Оходен, с. Глухар и др.
От фондацията съобщават, че със средствата от четвъртия тон ще бъде закупен по традиция нов електроуред за дом за деца, който се уточнява и ще бъде съобщен на страницата на „Идея в действие" в Интернет.
Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ вече е извън границите на страна, като от скоро сънародниците ни в Лондон, Обединеното кралство също могат да станат част от каузата. Транспортът до България се поема безвъзмездно от българска транспортна фирма.

Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ събира и предава пластмасовите капачки от всякакъв вид за рециклиране в пловдивската фирма КАСКАДА, а от цялата страна до там чувалите и кашоните с капачки достигат благодарение на изключителния партньор на фондацията - куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000. Транспортът за тази и другите кампании на фондацията се предоставя благотворително от куриерите, с което те изразяват своята подкрепа и правят нещата възможни.
Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ няма краен срок и всеки може да се включи и да стане част от една завладяваща кауза.

КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ на фондация "Идея в действие" показва, че дарителството и корпоративната социална отговорност имат човешко лице и че с обикновени действия може да се постигне необикновено въздействие - за дарителите, за обществото като цяло, за децата в институциите и за опазването на околната среда на България.

TrafficNews.bg