Поредна порция от никога нестихващите "Междузвездни войни" ще се развихри в кината в края на годината. Задава се самостоятелният филм "Rogue One: A Star Wars Story". Защо самостоятелен? Защото не е продължение на "Епизод 7: Силата се пробужда", появил се по киноекраните през миналата година, нито пък проследява приключенията на някой от познатите ни до момента герои. "Rogue One" ще е самостоятелна история, която ще разказва за това как Бунтовниците са се сдобили с плановете на първата Звезда на смъртта. Т.е. действието в него се развива между "Епизод 3: Отмъщението на ситите" и "Епизод 4: Нова надежда".

В Интернет  се появи и първият тийзър-трейлър за филма, който ни показва главната героиня, чиято роля се изпълнява от Фелисити Джоунс, както и хвърля поглед към някои от членовете на нейния екип от бунтовници, натоварен с това да открадне тайните на най-могъщото оръжие на Империята. Вижте трейлъра:

Краткият клип не показва много, но за едва няколко часа натрупа над 1 милион и 300 хиляди гледания само в официалния канал на "Междузвездни войни" в YouTube.

Освен Фелисити Джоунс, сред актьорите във филма са и носителят на Оскар Форест Уитакър и Мадс Микелсън, познат на зрителите от сериала "Ханибал", макар ролите им все още да не са ясни. Слухове намекват за появата и на Дарт Вейдър, тъй като действието на лентата се развива във времената, в които Тъмният ситски лорд е във вихъра си и налага властта на Императора из Галактиката. Дали обаче слуховете са верни най-вероятно ще разберем в някой от следващите трейлъри.

"Rogue One: A Star Wars Story" ще се появи по кината на 28 декември тази година. В края на 2017-та пък ни чака и все още неозаглавеният "Star Wars Епизод 8", който ще продължи историята на "Силата се пробужда".

Още новини четете ТУК

TNS.bg