Фондация „Нашият Дом е България” кани за четвърта поредна година на тържествен християнски концерт -„Новорождение“ в прослава на Словото Божие на 20 декември от 19.30 ч. в голямата зала на  Софийска опера и балет.

В програмата са включени вековни църковнославянски песнопения, както и емблематични християнски и традиционни български фолклорни песни. Вокалните изпълнения ще бъдат съпътствани от качествен художествен прочит на текстове от свещеното писание на фон на симфонични изпълнения от класически оркестър и дори оперни арии. Тази година в концерта за първи път ще прозвучи и здрава, но и лирична рок музика, представена от легендарната група „Б.Т.Р.“  

В благотворителния рождественски концерт в прослава на Богомладенеца ще участват с църковнославянски песнопения Софийският свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов. Дебют ще направи и Смесеният хор при храм "Св. София" с диригент Славил Димитров, който беше създаден неодавна. Музиканти от Софийската филхармония също ще бъдат на сцената. 

За фолклорната ще погрижат солисти от ансамбъл "Филип Кутев”. Зрителите в залата ще видят легендарната народна певица Гуна Иванова заедно с внучките си Ива и Велислава Костадинови, които щеизпълнят богородична коледна песен.

Квартет “Армейска песен” също направи интересен преход от воинските песни към традиционните песнопения.  

Класическата музикална част ще бъде поверена на Братя Владигерови -Александър и Константин, които са внуци на Панчо Владигеров. Основни участници в тези концерти са и струнен оркестър “Quarto Quartet”.

Женски хор “Нуша” със солист и диригент Нели Андреева ще пренесе публиката в дълбоките води на християнските песнопения.

Оперната прима Олга Цветкова с ария ще се превъплати в царица Десислава.

„Б.Т.Р.“ ще се представят с тяхна коледна песен, както и със специална акустична аранжировка на техните популярни хитове.

Свещените текстове от Библията ще бъдат четени и пресъздавани от актьорите Мариан Маринов и Янко Лозанов и водещите на концерта Галина Димитрова  и Пламен Мирянов, който е и основен двигател на този рождественски концерт.

Тази година събраните средства ще бъдат дарени от фондация „Нашият дом е България“ на първото и единствено изцяло православно училище „Свети седмочисленици“ в Ловеч. Училището сега е до 4 клас и е под закрилата на ловчанския митрополит Гавриил, като идеята е да стане до 7 клас. В училището всеки час започва с молитва.

Нека се зарадваме за Рождеството на Господ Иисус Христос, нека се зарадваме за Словото на Живота, нека се зарадваме за Пресветата, която роди Спасителя на света!