Картините на неповторимия Кольо Карамфилов, които са част от изложбата на арт маратона„Браво, Пловдив”, вече красят стените на зала „Етра”.  Стилното пространство на бул.  „Санкт Петербург" 131 ще се превърне в арена на един необикновен празник на изкуствата с изложби, арт ателиета, арт куиз, събития на открито, забавления с пъзели, срещи, прожекции на филми за великите художници на Пловдив. И всичко това в 24-часово общуване в изкуството, защото от откриването на 13 септември в  18.30 часа „Етра” ще очаква своите гости без почивка и с вход свободен за всички събития.

„Не те посрещам с интрументи в ръка, за да те стресна. Спортувахме, рисувахме и пяхме в парк „Рибница”. Сега  редя изложба, която си струва да се види, защото събира творческите възгледи на няколко талантливи и въздействащи артисти”.

Така галеристът и колекционер Стоян Даскалов реагира на притеснението на репортера, че шумният винтоверт е прекалено близо, докато си говорим.

Само един поглед към подредените до стените картини е достатъчен, за да убеди и безпристрастните, че тази изложба ще бъде необикновено вълнуваща – заради артистите, заради пространството и заради хубавата енергия, която ще генерира.

„Събрали сме на едно място картините на знакови артисти, свързани неразривно с Пловдив. Заедно с творбите на Кольо Карамфилов представяме Атанас Хранов, Илиана Манукова, Илиана Илиева, Илиян Савков и Константин Константинов. Всяка тяхна изложба е празник, а тази събира цялата им  артистична енергия в едно”, казва още Даскалов.

Артистичният хаос е привиден, защото всяка творба вече си има предвиденото място. А картините са необикновено емоционално преживяване, каквото може да даде само изкуството.

Има ли нужда да ви убеждаваме, че след като споделихме кои са нашите звездни артисти, трябва да споделите емоциите на тази изложба? Въпросът е риторичен.

Заповядайте в „Етра” в 18.30 часа. Ще задоволим жаждата си за красота, ще слушаме хубава музика и ще забравим лошите неща. Време е за арт маратон „Браво, Пловдив”.

Гостите ще посреща двигателят на инициативата "Браво, Пловдив" Веселин Костов.