„Имам идеи, които мога да развия, имам подкрепата на кмета Здравко Димитров. Имам опит и се надявам да направя нещо смислено”, каза журналистът Богомил Грозев в студиото на Нова телевизия по повод назначението си за директор на „Старинен Пловдив”. 

Той разказа, че общинският институт   се грижи за цялата инфраструктура, къщите в Стария град, Античния театър, Римския стадион, Голямата и Малката базилики. 

„Част от обектите са държавна, другите общинска, а трети са частна собственост. И всичко това трябва да се развива в едно обща политика”, каза Грозев. 

Той сподели, че влиза в новата си роля след 20 години в медиите, 7 от тях като част от екипа на Нова телевизия и призна, че промяната е била много дълго мислена и обсъждана, а решението е било тежко. Грозев благодари на собствениците и мениджмънта на телевизията, които са го подкрепили. 

„Пловдив е най-старият жив град в Европа, където се случват много неща. Надявам се да вдигна Стария град, там където му е мястото като културно-историческа ценност. Ще има изключително много събития. Знаете ли, че в Стария град има 300 000 движими културни ценности, има 10 къщи паметници на културата. Сега върви и възстановяването на Голямата базилика”, разказа Грозев. 

После заяви, че със сигурност има още какво да се подобрява и има идеи за това, защото грижата за Стария град е постоянен процес.