Новото сдружение на част от най-големите пловдивски фирми "Бизнесът за Пловдив" е спечелило търг на Областна администрация за стопанисване на къща в Стария град. Става дума за имота до къща музей „Недкович“, намиращ се на ул. "Цанко Лавренов" 5.

Сградата е получена от сдружението за стопанисване под наем в срок от 10 години, чрез търг на недвижим имот, тъй като тя е частна държавна собственост под управление на областния управител на Пловдив. 

"Бизнесът за Пловдив" заяви намерението си да реновира изцяло сградата. На запитване, отправено от репортер на TrafficNews.bg, дали предстоящите ремонтни дейности, връщащи блясъка на къщата, целят тя да бъде използвана за седалище на сдружението, Любозар Фратев не изключи такава възможност.  

Председателят на Управителния съвет на НПО-то подчерта, че юридическия термин "седалище" препраща към глаголното бездействие "стоя", а те нямат никакво намерение да са пасивен обект. Въпреки хумористичния нюанс, той съвсем не изключи възможността сградата да се превърне в официален адрес на сдружението, но стоящ щял да е само някой канцеларски чиновник.

Повече за мисията и целите на новосформираното сдружение "Бизнесът за Пловдив", обединяващо засега двайсет големи пловдивски дружества, четете ТУК!