Пловдив отново се превръща в арена за сблъсък на армии. Този път обаче сраженията няма да се водят на живо, а на голям екран. Деветият епизод от шестия сезон на хитовия сериал "Игра на тронове" ще бъде прожектиран на Римския стадион тази вечер.

Интересът към събитието е голям и седящите места за зрелищния сблъсък на армиите на Джон Сноу и Рамзи Болтън вече са свършили. Няма проблем обаче правостоящи също да гледат епизода на голям екран, съобщиха организаторите. Началният час за прожекцията е 21:00 ч.

Епизодът носи името "Битката на копелетата" и ще изправи един срещу друг любимецът на феновете (и най-вече фенките) Джон Сноу срещу садистичния и кръвожаден Рамзи Болтън. Деветият епизод е предпоследен за този сезон на сериала и по традиция е най-зрелищен, тъй като в него кулминират някои от най-важните истории.

Вижте трейлъра на епизода:

В късния следобед се очаква в Пловдив да пристигне и емблематичният Железен трон от сериала. Всеки желаещ ще може да се снима с него, както и със знамената на различните родове от сериала. Тронът е висок над 2 метра, тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана.

Сериалът "Игра на тронове" е базиран на книгите на Джордж Р. Мартин от поредицата "Песен за огън и лед". От старта си през 2011 година сериалът е безспорен хит и вероятно най-популярната телевизионна продукция в света в момента.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg