От 14 май Балабановата къща в Стария град отново ще стане дом на музиката. Седмото пролетно издание на едноимения международен музикален фестивал ще бъде открито със специалното гостуване в Града под тепетата на бас номер едно в света Орлин Анастасов, това съобщи пред TrafficNews.bg артистичният директор на фестивала - изъкнатата наша флейтистка Мила Павлова.

"Атанасов е сочен за най-добрият Вердиев бас по оперните сцени на петте континента. Той е достоен наследник на своя кумир Николай Гяуров и самото му присъствие е подарък за влюбените в класическата музика", коментира Павлова.

Световноизвестинят изпълнител ще е водещият глас в откриващия концерт на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“, който ще се състои в Градски дом на културата „Борис Христов“ от 18.30 ч. тази събота. В рецитала  негови партньори ще бъдат: изтъкнатия пианист Никола  Таков и талантливото сопрано Ралица Ралинова. На сцената до Орилн Атанасво ще се нареди и Хорът на Пловдивските момчета. Тяхното участие е по повод 40-годишния юбилей на формацията.

Друга изненада в програмата на фестивала е бароков концерт. 400-годишнината от смъртта на Уилям Шекспир ще бъде отбелязана с изпълненията на бароков ансамбъл Mixtet, с участието на актьора Валентин Ганев и преводача от английски език, поет и изследовател на творчеството на Шекспир – проф. д-р Александър Шурбанов.

Още новини четете ТУК

TNS.bg