Българският актьор Димитър Маринов говори пред Нова телевизия какво е да играеш с носителя на Оскар Дензъл Уошингтън. Българинът се снима в психологическия трилър The Little Things.

"Трудно е да играеш с Деншъл Уошингтън. Той е уникален човек и изключително съсредоточен. Имах една страница, когато пристигнах на снимките. Телефонът ми беше взет и изключен. Имаше няколко точки, които трябваше да спазвам. Аз нямам право да го поздравя и да направя контакт с него, ако той не направи контакт с мен. Нямам право да го гледам директно в очите и да бъда на поне 6 метра от него. Ако имам въпрос към него трябва да го задам към режисьора или неговия асистент. Той ще отговори или лично, или чрез неговия асистент. Трябваше да съм поне 10 минути преди той да дойде за сцената, която снимахме. Абсурд беше да има шеги и закачки, дори не сме говорили. Опитът ми с Дензъл беше уникален професионален опит."

Маринов говори за работата си и с друг носител на Оскар - Рами Малек.

"Рами Малек е доста по-лесен човек. Той ме позна от Оскарите. Бяхме се запознали там и дори пихме няколко питиета на партито след церемонията. Много отзивчив. Разликата в колегите независимо от статуса, с който са е персонална. По същия начин е и Виго Мортенсен. Той е толкова земен".

"Филмът трябваше да излезе през ноември, но ще излезе в края на януари. Надявам се да влезе в оскарите, но все още няма яснота кои филми ще бъдат номинирани", добави единственият българин, който е държал най-ценната филмова награда - Оскар.

"Кошмар е това, което се случи в САЩ. Все едно бяхме в Афганистан или Сирия. Горяха се коли, имаше сблъсъци. Явно това беше необходимо да се случи, защото тази пара трябва да излезе".