Българските представители на "Евровизия 2022" - музикантите от супер групата Intelligent Music Project не успяха да класират страната ни напред към финала на конкурса, който е в събота. Това бе присъдата на вота. От общо 17 страни на първия полуфинал, 10 продължиха по пътя към победата, но не попаднахме сред тях.

Не защото са наши, но изпълнението на рокаджиите беше най-доброто за вечерта - ясен вокал, чист, стабилен, заради Рони Ромеро, обрано и професионално присъствие на сцената - всичко, което се искаше от тях, те го дадоха. Стопроцентов як хард рок. За съжаление от една страна по-престижни места на песенния конкурс напоследък заемат по-посредствени парчета, чийто мелодии трудно се запомнят, а сценичното поведение на изпълнителите е някак гротескно. Вотът обаче зависеше от българите в държавите-участнички в първия полуфинал, както и в Италия и Франция.

Плюс, че супер групата сякаш бе много добра, за да бъде там и изпъкваше с нивото си. Чилиецът Ромеро е вокалист на "Рейнбоу", а до него братя по оръжие на сцената бяха имена като Славин Славчев, Стунджи, Бисер Иванов, Димитър Сираков. Върнаха ни в доброто старо време на рока.

Ромеро и компания излязаха на сцената в зала "PalaOlimpico" в Торино под номер 7. Сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента "Intention", беше триметрово "звуково ядро", разположено на сцената. Другата банда, не успяла да се класира, но достоен конкурент на нашите момчета, беше датската дамска група "Редди" - чудесно пеене, костюми, енергично присъствие и готино непукистко изпълнение на песента "Шоуто".

Заслужава си да се отбележи и песента, и симпатичната певица от Хърватия - Миа Димшич.

В 17-те, представили се песни, преобладаваха композиции с фюжън звучене като тези на Латвия, Словения, и фолклорни елементи - къде гарнирани с хип хоп, къде с пънк: "Калуш оркестра" от Украйна и "Zdob și Zdub" от Молдова. Те продължават напред. Другите победители бяха заложили на балади. Те също се харесаха на публиката и отиват на финал.
10-е класирали се страни са: Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова, Нидерландия.

Другият полуфинал е в четвъртък.