Българският диригент Росен Миланов е избран за новият музикален директор на Columbus Symphony. Маестро Миланов ще поеме поста в симфоничния оркестър на Кълъмбъс, Охайо в началото на сезон 2015/2016, съобщи Българското национално радио. Договорът му е за 4 г.
"Развълнувани сме да посрещнем маестро Миланов в нашата музикална общност! Той внася страст, творческа енергия и визия в симфоничната музика и когато всичко това се съчетие с невероятно талантливите ни музиканти, ще позволи Симфоничният оркестър на Кълъмбъс на задълбочи преследването на артистичното осъвършенстване и връзката с обществото", заявява Лиса Бартън от Борда на директорите на оркестъра.

Росен Миланов дирижира за първи път състава в началото на 2012 г., а през март 2014 г. той ръководи т. нар. Happy Hour concert. В момента той е главен диригент на Симфоничния оркестър на Астурия (Испания).

Българският диригент е сред 100-те най-влиятелни личности в Ню Джърси, САЩ за 2014 г.

В България маестро Росен Миланов беше главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР от 2003 до 2008 г. и музикален директор на Нов симфоничен оркестър в периода 1997-2013.

TrafficNews.bg