Под красиви светлини на върха на Бунарджика Антони Дончев излезе на сцената заедно с All Star Big Band, оркестър, който сбира в себе си най-изявените джаз музиканти в България. Сред тях са Димитър Льолев, Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Николай Карагеоргиев, Димитър Карамфилов, Атанас Попов.

"Събрали сме се цветът на джаза! Надявам се да споделите нашия полет тази вечер", започна Дончев. 

All Star Big Band ще представи програма, съставена от пиеси на имена като Джо Завинул, Дюк Елингтън, Гордън Гудуин, Кристиян Елзесер, на българските майстори Йосиф Цанков, Милчо Левиев, Васил Спасов, Ангел Заберски - син, аранжирани по начин, който запазва специално място на формацията биг бенд през 21 век.

Малко преди Дончев и компания, на върховата сцена авторски сет представи Мартин Денев. Концертът е част от фестивала "Пътят към върха", който тази година тече под мотото „BRASS ON THE HILL“.

Днес цялата зона на Бунарджика се превърне в пространство за музика и творчество. Детско ателие към Gallery Aeterna зарадва малчугани с уъркшопа "Нарисувай Бунарджика в акварел". На различни места имаше рояли, камерни състави и изпълнители, които водят публиката към сцената на върха на хълма, а там се случва и големият концерт.

Макар и в дъжда, фенове на джаза и на качествената музика се забавляваха активно на различните локации.

Във второто издание на събитието участват над 50 изпълнители на 6 сцени като част от цялостната програма. В концепцията са заложени различни по жанр и стилове художествени интеракции, задоволяващи и провокиращи широк диапазон на културните потребности на очакваната аудитория - класика, джаз, поп и др.

Куратор на програмата отново е екипа на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“,  в колаборация с отдел „Култура, археология и културно наследство” към Община Пловдив. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2021 и е с вход свободен.