По повод Деня на будителите ансамбъл „Тракия“ кани пловдивчани и гостите на града на концерт-спектакъла „Цветни щрихи от България“. Събитието ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“ на 2 ноември от 19.00 часа.

Спектакълът представя сценични фолклорни образци от различни етнографски области. Публиката ще се наслади на произведения от млади автори, създадени последното десетилетие, и режисирани от художествения ръководител проф. Даниела Дженева.

С „Цветни щрихи от България“ ансамбъл „Тракия“ отново ще поведе на разходка из музикално-танцовия фолклор на България. Зрителите ще преминат през мистиката на Странджа планина, закачливите добруджански и северняшки картини, тежките пирински танци. На финала танцьорите ще отведат публиката до шопската и тракийската етнографски области.

Въпреки пандемичната обстановка ансамбъл Тракия взе участие в тридневните празници в град Триказе, Италия. Събитието мина под мотото „Магичната земя на Орфей". Истински фурор предизвика вокалното трио Цонка Димитрова, Румяна Филкова и Гайтанка Минковска. Изпълненията им провокираха десетки поздравления на страницата на организаторите в социалните мрежи, които изказаха възхищението си от българския фолклор. Представителна група от ансамбъла взе участие и в откриването на EXPO 2020 Dubai, където България участва със собствен изложбен павилион.

Концертът на 2 ноември ще се проведе при спазване на епидемичните условия за капацитет и отстояние в затворени пространства. Билетите на цена от 10,12, и 15 лв. вече са в продажба на касата пред община Пловдив и в сградата на ансамбъл „Тракия" на ул. Даме Груев 1а.