Седмото издание на Европейската нощ на театрите идва на 16 ноември с любопитни събития в Драматичен театър - Пловдив. 

"Отново отваряме врати за дългоочакваните разходки зад кулисите, като тази година посетителите в Нощта ще бъдат първите, които ще се докоснат до декора и изумителните костюми на премиерния спектакъл "Събитие", дело на сценографа Яна Костадинова. Премиерата ще се състои на 25 ноември, а на посетителите на Нощта ще предоставим специални цени на билетите за представлението", казват от театъра.

Автор на "Събитие" е Владимир Набоков, а режисьор - Красимир Ранков. Това е и премиера за Набоков на българската театрална сцена, в годината когато се отбелязва 120-годишнината от рождението на писателя. Участват актьорите Константин Еленков, който е новото попълнетие в екипа на Драмата, Ирина Митева, Мария Генчева, Патриция Пъндева, Красимир Василев, Асен Данков/ Димитър Банчев, Ивана Папазова, Русалина Чапликова, Стоян Сърданов, Венелин Методиев, Ивайло Христов, Филип Василевски.

"Разходките са с продължителност до 30 минути и са с начални часове 16.30, 17, 17.30, 18 и 18.30 ч. Местата са силно ограничени. Входът е свободен - необходимо е предварително да вземете своя пропуск. Те вече са налични на касите на театъра. Един човек може да получи до три пропуска. Ваши гидове ще бъдат актьори от премиерния спектакъл "Събитие", допълват от театъра.

От 19.30 часа в Камерна зала пък е спектакълът "Слава" от Питър Куилтър - най-новото заглавие в репертоара на театъра. Специалните цени, които важат само за представлението в Нощта, са 10 лв. Не се прилагат други отстъпки. След края на спектакъла ще имате възможност да се срещнете с режисьора Стайко Мурджев и актьорите Ивана Папазова, Димитър Банчев, Атанас Атанасов, Мариана Йотова, Боряна Братоева и Елена Кабасакалова.