Добрин Досев блести в най-новия проект на Игор Марковски „Пеещи актьори”. Звездата на Пловдивския драматичен театър изпълнява песента „Роднина на дъжда” по музика на Момчил Колев и текст на големия български поет Георги Константинов. 

Парчето вече е записано на демо, а един от първите хора, които чули записа и останал приятно изненадан, бил режисьорът Асен Шопов, с когото Добрин Досев репетира „Майстори”. Спектакълът на Пловдивския драматичен театър трябва да излезе през есента на сцена, пише Plovdivtime.bg.

„Пеещи актьори” обещава да бъде истинско бижу. В проекта вече са се включили Людмила Сланева-Локо и Герасим Георгиев-Геро. Тяхната песен „Ля ля” е по текст на Локо и музика на Любо Киров. Веселин Плачков пък е записал яко рок парче „Всяко зло за добро” заедно с Маги Джанаварова на Светльо Лобошки. Актрисата от Народния театър Биляна Петринска се включва в проекта с дует с тенора Марио Николов, а златният глас в българския дублаж Симеон Владов ще изпълни песен на Красимир Гюлмезов. 

Перлата в проекта „Пеещи актьори” е Татяна Лолова, която ще изпълни песен на Момчил Колев. 

„Реших да направя този проект, защото често приятели актьори ме подкачаха, че правя песни като продуцент, но не и за тях. „Пеещи актьори” се роди спонтанно, не е инспираран от нищо, но се получава вълшебство и съм сигурен, че публиката няма да остане безразлична. Ще открие любимите си актьори от тв екрана и театралната сцена в нова светлина”, разказа Игор Марковски, който е идеолог на проекта. 

Всяка от песните, а те ще бъдат между 10 и 12 на брой, ще има и клип. Игор е въвлякъл в приключението филмови режисьори, защото иска именно с тях да реализира заснемането им. Авторите ще заложат на черно-бяла визия, а видеата ще са актьорски и ще разказват истории. 

В проекта се включва Ясен Григоров („Лили рибката”), който ще заснеме видеото към песента на Татяна Лолова. Клиповете ще направят и Станислав Дончев-Стамбата ( „Корпус за бързо реагиране”), Влади Априлов („Сладко отмъщение”), Костадин Бонев („Далече от брега”). 

През юли голяма част от песните вече ще са записани, но поне засега Игор Марковски и екипът му не замислят издаването им в албум. За сметка на това ще подготвят музикален филм с клиповете. Интермедии ще свързват отделните песни, а в тях отново ще блестят пеещите актьори. В началото и края на филма те ще отправят заедно посланията си. Премиерата ще бъде в рамките на фестивала „Master of Art” на Найо Тицин. 

„Очаквайте и още изненади”, казва актьорът и продуцент Игор Марковски, който стои зад някои от най-успешните музикални проекти в последните години като клипа на „Гълъбо” на Вида Пиронкова в изпълнение на Миро, „Липсваш ми” на Любо Киров, „Ти защо си тук” и „Нависоко” на Миро и Койна Русева, „Тунел от самота” на Орлин Горанов, „Дъжд” на Мариана Попова, „Равновесие” на Данчо Караджов и Любо Киров.

Фотографии и видео: Официален профил на Игор Марковски, Официален профил на Татяна Лолова