Последният концерт за 2016 година на Опера Пловдив ще бъде с музикантите от „Акага”. Събитието ще се проведе на 29 декември от 21 часа като част от традиционния Новогодишен бал в операта.

Проектът „Акага симфони” обединява оркестъра на Операта с диригент Константин Добройков и музикантите от култовата група. Двете формации ще изпълнят части от Уестсайдска история на Бърнстейн, както и най-известните парчета на „Акага” в нов аранжимент.

Музиката на групата, която е сформирана през 1992 от тогавашни студенти от Консерваторията, представлява уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп. Напоследък „Акага” свирят повече в чужбина и това ще е една от малкото възможности за меломаните да им се насладят при това в комбинация с професионалистите от оркестъра на Опера Пловдив.

Началото на концерта е от 21 часа в Дом на културата, а преди него от 19 часа е класическата програма „Шампанско с Виена Фолксопер”, в която традиционно присъстват солисти на прочутата австрийска опера, в която за Нова година традиционно се изпълняват оперетите на Щраус.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg