Половинтонен тайко барабан – талисманът на легендарната японска формация барабанисти YAMATO – ще видят пловдивчани на шоуто им на 26 октомври в зала „Колодрума“. Организаторите са наели специална техника за придвижването и монтирането на музикалния инструмент, който е акцент в най-новата програма на трупата. YAMATO пристигат в Пловдив с нов и много силен състав. След гигантското турне по случай 20-годишнината си, групата се преобразява, като в нея влизат млади музиканти, енергични и вдъхновени да представят най-новия спектакъл ‘Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето’.

Разбира се, в състава остават и достатъчно по-опитни барабанисти, така че връзката между поколенията не е прекъсната. Всеки един от тях ще пресъздаде емоционално и вдъхновено шоуто ‘Bakuon’, в което освен 500-килограмовия тайко барабан са включени още над 40 ударни и други инструменти.

YAMATO обещават да напуснат стереотипния образ на традиционните тайко барабанисти и да хвърлят мост между минало и настояще, създавайки едно модерно и запомнящо се представление със специфична звукова и светлинна хореография. Всичко това е в духа на идеята на най-новата им програма

„爆音綺譚 Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето“: историята за силния и постоянен пулс.

„Ритъмът на барабаните тайко е ритъмът на нашето сърце, убедени са барабанистите от трупата. Всеки удар на тайко барабана при YAMATO представя жизнена история, пълна с усилия и сълзи, както и със спомени, които съхраняват всеки удар от пулсиращото сърце на събралите се тук. И макар че нашето място в обширната обща история може да изглежда незначително, ние все пак се стремим да напишем нова страница в нея. Ние ще се опитаме да споделим с нашата публика един важен миг във времето, където заедно ние съществуваме”, разказаха от световноизвестната формация, изнесла над 2700 представления в 57 държави през последните 20 години.

Ямато изпратиха и специално видеопослание към феновете в Пловдив, при това на български

TrafficNews.bg