"Театрален звездопад" ще краси входа на Народния театър "Иван Вазов" в София. 250 огромни сини звезди ще грейнат в пространството пред централния вход на културната институция. Те са част от дългоочакваното събитие "Театър пред театъра", което ще се състои за трета година в столицата.

На 19 юни в 17:30 ч. на площада пред Народния ще бъдат поставени първите 60 звезди. Те са с имената на всички актьори, които ще участват в десетте спектакъла, част от "Театър пред театъра" между 2 и 11 юли, както и на техни колеги от трупата. Всяка една от тях ще може да се види и пипне в следващите две седмици. След това на мястото ще бъдат издигнати трибуната и сцената за десетте представления на открито.

Така в рамките на няколко дни ще грейнат общо 250 звезди с имената на всички, които са част от Народния театър.

Строежът на сцената и трибуната ще започне на 24 юни, за да посрещне първите зрители на 2 юли, които са близо 1000.

Откриването на "Театър пред театър" е на 2 юли в 21:30 часа с представлението "Ромул Велики" на Малък градски театър "Зад канала". На 3 и 4 юли ще се играят "Лисичета", на 5 и 6 юли - "Един безумен ден", на 8 и 9 юли - "Актрисата", и на 7, 10 и 11 юли - "Спанак с картофи".

Сред актьорите, които зрителите ще видят на сцената на открито, са Владимир Карамазов, Теодора Духовникова, Иван Юруков, Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Параскева Джукелова, Ана Пападопулу, Герасим Георгиев - Геро и много други.

Снимки: Народен театър "Иван Вазов"