Над 150 малки артисти участваха в юбилейния концерт на детска вокална група „Пеещите котенца“ по повод 25-годишнината от основаването на известната пловдивска формация. Единадесет хитове изпълниха възпитаниците на Невена Кючукова, която повече от 50 години твори песни, стихове и мюзикъли за най-малките. Четири песни имаха своята пловдивска премиера, сред тях и най-новата - „Тротинетка“.   

Заедно с талантливите вокалисти на „Пеещите котенца“ на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ излязоха техни приятели от танцовите формации на детски градини „Албена“, „Вяра“, „Зора“, „Светла“, „Слънце“, както и мини състав на Мюзикхолен театър-Пловдив, основан от  хореографа Николай Серафонов. Децата с много любов бяха подготвили танци по хитовете на „Пеещите котенца“, които обичат да изпълняват в детските градини заедно с техните музикални ръководители.

Вокалистите на „Пеещите котенца“ създадоха фантастичен празник и невероятни емоции за публиката. На финала на спектакъла изпълниха три от песните, с които представиха Пловдив в Италия и спечелиха златни медали от международния арт конкурс „Magia Italiana“. Малките пловдивски таланти зарадваха меломаните с блестящи изпълнения и заредиха с празнично настроение публиката в залата на Дома на културата „Борис Христов“.

Специални гости на юбилейния концерт-спектакъл на „Пеещите котенца“ бяха популярният млад изпълнител и композитор А.L.E.K.S. и  Мая и Пламен Ковачеви, известни като дует WEIL – носители на статуетка в категорията “Най-добри инструменталисти” от Лас Вегас. Алекс Георгиев благодари на Невена Кючукова, че го е открила за музиката, когато е бил 5-годишен и е сред първите членове на вокалната формация заедно със своя брат Виктор. Първите му изяви като певец започват с „Пеещите котенца“.

 „За мен е огромна чест да бъда на юбилейния концерт на „Пеещите котенца“ и бих искал да благодаря на прекрасната г-жа Кючукова, която повярва в мен“, сподели от сцената Алекс, който изпълни „Празна стая“.

 Дует „Weil“ излязоха на сцената заедно с две пораснали „Пеещи котенца“ – тяхната дъщеря Николет, която учи класическа китара в НУМТИ „Добрин Петков“ и нейната приятелка и дългогодишна солистка на вокалната група Екатерина Спасова. Прекрасният квартет изпълни любимите за поколения меломани „Амадеус“ и „Стената“ с авторски аранжименти на дует „Weil“ за електрически цигулка и китара.

В спектакъла се включи и Ива Ичевска, която изпълни невероятния хит „Синева“ на Васил Найденов и разчувства меломаните. Тя благодари на Невена Кючукова за това, че благодарение на нея печели първите си медали от участия в конкурси. Ива е възпитаник на Езиковата гимназия и вече е приета с пълна стипендия в Американския университет. Въпреки че е лауреат на световни награди за постижения по математика, любовта  към музиката владее сърцето ѝ и продължава да пее.

Михаил Атанасов изпълни на ксилофон „Скерцо“ под акомпанимента на своята майка Десислава Атанасова. Мишо от 4-годишен започва да пее във вокалната група. Заедно с „Пеещите котенца“ печели много призове, а преди 3 години с пълен отличен е приет в НУМТИ „Добрин Петков“, специалност „ударни инструменти“. Той е член и на Хора на пловдивските момчета.

Създателят на ДВГ „Пеещите котенца“ Невена Кючукова благодари на всички прекрасни деца -участници и ръководители в концерта, на великолепните си колеги аранжори на песните ѝ, на невероятните родители, баби и дядовци, които подкрепят таланта на децата и на приятелите и спонсорите, помогнали за осъществяване на детския спектакъл.

Ръководителят на „Пеещите котенца“ получи поздравителни адреси от институции, издателства, културни дейци и общественици, както и много родители. Сред тях майките на пораснали „Пеещи котенца“.

Една от тях Надежда Фердинандова, чиито син Димитър е студент по авиокосмическо инженерство в Университета в Бирмингам, научен комуникатор и младежки лидер, сподели: „Двадесет и пет години ДВГ "Пеещите котенца" твори изкуство, неподвластно на времето, и продължава да вълнува малки, големи и още по-големи ценители на музиката. Песните им забавляват, усмихват, но и възпитават в любов към красотата и стремеж към съвършенство. А младите изпълнители очароват с талант, артистичност и искреност“.

 „Имахме удоволствие да се докоснем до магията на „Пеещите котенца“ и да споделим три години от тяхната история, когато големият ни син Димитър бе част от състава в предучилищната си възраст. Там под ръководството на г-жа Кючукова и нейния екип той направи първите си стъпки на сцената и натрупа толкова ценен опит за поведение пред публика. Както той, така и Тодор, който също за кратко бе в редиците на малките певци, формираха отношение към музиката и изкуството като цяло и се научиха на труд и постоянство. Огромна благодарност към госпожа Кючукова - като професионалист и човек тя твори чудеса“, сподели още  Надежда Фердинандова.

През цялото време децата от публиката пееха заедно с малките изпълнители и се забавляваха. На финала на спектакъла на сцената излязоха всички изпълнители, както и пораснали „Пеещи котенца“, гости от залата и изпяха химна на вокалната група – „Мау-мяу, котенце“, любима на децата повече от 20 години.