101 карикатури, посветени на зимните празници, радват столичани на Женския пазар

Картините със забавни ситуации ще бъдат представени в галерия "Сердика"

София
11.12.2019 07:15 899 0
101 карикатури, посветени на зимните празници, радват столичани на Женския пазар

14 български карикатуристи показват своето намигане към столичната публика за предстоящите зимни празници в интересна изложба. Весели ситуации и новогодишни изненади оживяват в карикатури в София.

Изложбата "101 карикатури, 101 смешинки" представя творби на 14 известни имена в българската карикатура - Чавдар Николов, Ивайло Цветков, Йовчо Савов, Трайко Попов, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Алла и Чавдар Георгиеви, Мая Чолакова, Милко Диков, Генчо Симеонов, Валентин Георгиев, Валери Александров, Никола Георгиев - Кайо, Любомир Михайлов. Много от тях са били и в журита на най-големите световни изложби на карикатурата. 

Официалното откриване на експозицията ще се състои на 11 декември 2019 г., от 18:30 ч. в галерия "Сердика" - арт пространството на Женския пазар. Творбите могат да бъдат видени до 10 януари 2020 г.

Освен, че ще се насладят на забавния творчески поглед към предстоящите празнични дни, посетителите на галерията, ще могат и да подарят усмивка за Коледа, тъй като карикатурите в тази експозиция ще се предлагат на достъпни цени.

Напишете коментар
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина