1 юни е Денят на детето. Но датата 1 юни 2019 г. ще бъде запомнена и с друго – невероятния концерт на Стинг в столичната зала "Арена Армеец". Британският музикант развълнува хилядната публика с едни от най-големите си хитове.

Преди него на сцената се качи младата поп изпълнителка Чинчила.

Гордън Съмнър, по-известен като Стинг, погъделичка сърцата на феновете с едни от най-нежните си песни – Fields of gold, Shape of my heart, Fragile и други.

Концертът в София е част от последното турне на певеца My Songs, което пък последва албума му със същото заглавие. В него Стинг представя модернизирани версии на най-големите си хитове.

Музикантът е прекрасен пример за енигматично излъчване, което приковава погледите. Гласът му гали ухото, а текстовете –душата. По всичко си личи, че той е не само изключително голям професионалист, но и много сърцат изпълнител.

Песни като Walking on the moon, Roxanne, Englishman in New York накараха публиката да затанцува и запее с пълно гърло. Феновете не искаха да пуснат Стинг да си тръгне и той излезе не на един, а два биса. Аплодисментите след вечната Every breath you take не стихваха и музикантът отново се качи на сцената с бенда си, за да изпълнят Next to you.

Пълен списък на песните:

1. Message in a bottle

2. If I ever lose my faith in you

3. If you love somebody set them free

4. English man in New York

5. Every little thing she does is magic

6. Brand new day

7. Fields of gold

8. Seven days

9. Waiting for the break of day

10. Shape of my heart

11. Fragile

12. Wrapped around your finger

13. Walking on the moon

14. So lonely

15. Desert rose

16. Roxanne

Бис 1:

17. Can't stand losing you

18. King of pain

19. Demolition man

20. Every breath you take

Бис 2:

21. Next to you

През 2017 г. Стинг отново събра хиляди в зала "Арена Армеец". През 2018 г. пък британският музикант подари едно вълнуващо и интимно преживяване на публиката в Античния театър в Пловдив. 

Снимки: Виктория Димитрова