Лятно кино „Орфей” ще бъде домакин на концерта "Да пеем ЗАЕДНО"  на 25 юни от 20 ч. Събитието е част от голямото национално турне на Йордан Марков, Драгомир Драганов, Стефан Диомов и група „5-те сезона”. Едни от най-хубавите български песни ще звучат в нови аранжименти, а шоуто ще допълнят брилянтната хореография на момичетата от танцово студио Deja Vu и голямо аудио-визуално шоу с видео стени, пише Plovdivtime.bg.

 Билети се продават на Билетен център пред Община Пловдив  и в мрежата на Ивентим.

Ето какво разказа за концерта един от основните му двигатели – певецът Йордан Марков: 

- Г-н Марков, какво ще ни споделите заедно с колегите си по време на концерта в Пловдив?

- Вече няколко години подред имаме възможността да пътуваме из страната със спектаклите, които правим. Миналата година пътувахме с „Любов и приятелство” с Тоника-Домини, Краси и Вили Гюлмезови и Ева Найденова. Тази година стартирахме един нов концерт, едно ново шоу, което се казва „Да пеем заедно”. В него участваме аз, Драго Драганов, Стефан Диомов и група „5-те сезона”, с момичетата от Deja Vu, с голямо аудиовизуално шоу с видео стени. Този концерт е едно завръщане на хората към любими песни, да си припомнят хубавите мигове от своя живот, свързани с тези песни. Или пък да изживеят нови прекрасни емоции с музиката, която ще изпълним.

Мечтата ми е да ги откъснем от ежедневието и да пеем заедно, да се забавляваме заедно. Турнето ни е национално и обхваща различни градове в България. На изминалите концерти очакванията и надеждите ни се оправдаха. Публиката се забавляваше и пееше от самото начало до края.

- Кои песни ще изпълните с публиката?

- Много са – вечни песни като „Здравей, как си, приятелко”, „Нека да е лято”, „Приятели”, „Една българска роза”, „Обич”, „Телефонна любов” и още много много други песни. Наред с емблематичните българска парчета в по-различни аранжименти, ще изпея песни от двата ми албума. Драгомир Драганов ще открие спектакъла, в който ще има много изненади за публиката.

- Такова турне крие и своите рискове, как се захванахте с това?

- Правим го за трета поредна година. Истината е, че това е моята осъществена детска мечта. Да пътувам, да концертирам, да популяризирам хубавите български песни. Ние пътуваме 30 човека екип тази година, един камион превозва техниката, бус – видео стената. Изключително голямо е шоуто. Трудно е за организация и логистика, но пък това е бъдещето. Това е начинът българинът да има възможност да се наслади на любимата си музика.

- В последно време има завръщане към българската музика. Все повече артисти излизат от клубовете и правят мащабни концерти. На какво се дължи това?

- На хубавата музика, това е причината да има интерес към българските изпълнители. С колегите, с които пътуваме на това турне, много си говорим. То преминава както през големите градове, така и през много населени места. В по-малките градове публиката е с по-зрели хора, но в големите градове се радваме на интерес предимно от млади хора. Това ме радва много, защото са запознати или пък откриват прекрасната българска музика. Наблюдавам същото и в театрите, в оперите. Усещането е за възраждане на българската култура. Най-радващото е, че там влизат и младите хора. Още повече че не са попаднали случайно, информирани са.

- Каква е реакцията им след концертите, търсят ли контакт с вас?

- Винаги отделяме време за среща с публиката. Има специално пространство, където хората могат да се докоснат от нас, да вземат автографи, да си закупят диск с наша музика. Можем да си поговорим. Ще ви дам пример – миналата година след един от концертите ни два часа стояхме след концерта. Отделихме време на всички,, а тази връзка е много важна, за да знаем какво мислят, какво искат, какво да надградим.