Имената на световни артисти като Браян Адамс, Ара Маликян, Ричард Клайдерман и носителят на Латино Грами Арканхел се спрягат за гостуване в Пловдив през лятото. Това са музикантите, предложени на Общината по  обществената поръчка за „Организиране и провеждане на събитие с участието на световноизвестен изпълнител”.  Общо девет бяха промоутърите, към които бе отправена покана да се включат, тъй като процедурата по избор на изпълнител е с пряко договаряне. Сумата, в която трябваше да се вместят, е 75 000 лв. без ДДС. Четири от тях са се включили, пише PlovdivTime.bg.

Слуховете гласят, че изборът ще падне на Ричард Клайдерман. Само преди няколко месеца принцът на романтичното пиано бе в София и Варна като част от световното си турне за 40 години на сцената. У нас концертът му бе организиран от Кантус Фирмус”. Тогава Клайдерман свири заедно с оркестъра на Класик ФМ радио. Досега Клайдерман има 14 изнесени концерта в България в София, Варна, Велико Търново и Русе.

Без съмнение най-примамлив за широката публика е възможният гастрол на Браян Адамс. Великият канадец ще направи голямо турне, което включва и Европа с изявите му в Германия, Белгия, Холандия, Полша, Австрия през юни. Според неофициална информация на Plovdiv Time това е предложението на София Мюзик Ентерпрайсис.

Другото актуално име на артист, който обикаля света с успешни концерти, е на Ара Маликян. Изключително атрактивният изпълнител, когото публиката нарича „лудият цигулар”, направи фантастичен концерт в София. Организира го „БГ Саунд Стейдж”. Добрата новина е, че ако не видим Ара през лятото на Античния театър, ще има шанс да го сторим в края на годината. На 24 ноември испанецът с арменска кръв ще свири в зала СИЛА.

Любопитен е и другият проект, предложен на общината – „Еструна”. Концертната програма среща фламенкото с българския фолклор и е с участието на фламенко певеца Арканхел и хор "Нови български гласове" с диригент Георги Петков. Този проект, след повече от 30 концерта в Испания, беше записан и издаден, а албумът беше отличен с "Латино Грами" в категорията "Най-добър фламенко албум".  Зад предложението стои „Джаз Плюс” ООД.

Част от поканените са участие промоутърски фирми въобще не са се включили.

До няколко дни общината би трябвало да обяви кой е избраният изпълнител