Историческата сграда на Пловдивското певческо дружество, разположена на емблематичното Сахат тепе, е още по-близо до завършването на своя ремонт, благодарение на две щедри дарения. Този акт  ще позволи завършването на възстановителните дейности, необходими за съхранението на над сто годишната сграда, която е важен културен символ за града.

Сградата на Пловдивското певческо дружество е с дълбоки корени в културната и музикална история на града, предоставяйки пространство за развитие на певчески таланти и организиране на културни събития. Тя не само представлява архитектурна ценност, но също така е важен стожер на културната хорова традиция на Пловдив. Възстановяването ѝ е от изключително значение за запазването на културното наследство на града и за бъдещето на музикалното изкуство в региона.

Даренията са от СНЦ "Бизнесът за Пловдив" и бизнесменът Димитър Маджаров в лично качество.   Чрез своето дарение, организацията показва ясно желание да бъде активен участник в опазването на Пловдивското наследство и подкрепа на артистичните среди. Димитър Маджаров също оказва важна подкрепа за този проект чрез своето лично дарение. Той не само демонстрира ангажираност към младия диригент и председател Илиян Тиганев, но и към Пловдив и неговото културно развитие, но също така показва пример за това как бизнесът и обществените фигури могат да сътрудничат за благото на обществото.

Сградата на Сахат тепе, построена преди повече от сто години, е свидетел на много събития и важни моменти от историята на Пловдив. Сегашните усилия за нейната реставрация ще позволят тя отново да се превърне в място за вдъхновение и творчество за бъдещите поколения. Това дарение ще даде нов живот на Пловдивското певческо дружество и ще позволи продължаването на неговата важна мисия – развитие на музикалното изкуство в региона и възможността за нови културни инициативи, споделя Маестро Тиганев.