Преизпълнен Античен театър, разпродадени билети, цветя, подаръци, влюбени погледи и екзалтирана публика или казано по-просто Il volo гостуват в Пловдив. В продължение на 2 часа и 25 прочувствени изпълнения, Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето вълнуваха своите почитатели в септемврийската нощ. Наричат ги „Новите трима тенори“. Но те на са. Най-малкото, защото единият от тях е баритон. Това е вокално трио, каквото италианската музика не е имала. Могат да пеят всичко от оперни арии до рок балади и то без усилие. Което доказаха и вчера на древната сцена.

Не случайно, дори Папа Франциск е техен голям почитател, притежава техни албуми в частната си фонотека и ги кани на свои събития.

Откриха концерта с “L'estasi dell'oro” на знаменития Енио Мориконе и продължиха с ‘’Nessun dorma”, “Granada”.

И ако някой някога се съмнявал, че по отделно, те не са толкова виртуозни като изпълнители, то този някой беше оборен. Джанлука изпълни “I can’t help falling in love” на Елвис Пресли, „Angel” на Роби Уилямс и изпълнение на Бийтълс, с което си спечели цветя и рисунка, специално за него от една малко дама. Иняцио пък изпя, специлно за Пиеро емблематичното парче на Уитни Хюстън “Always love you”, като изрично подчерта, че Пиеро го е принудил да го изпее. В този шеговит дух чухме и песента от филма „Титаник“ „My heart will go on”.

Изпълнението на Halleluja беше посветено на всички страдащи по света от Ковид, войни и неправди, а за българските си почитатели избраха Delilah, като дори се разходиха из публиката, където бяха прегръщани и снимани. Насладихме се и на някои от по-старите им изпълнения, които бяха част от сетлиста им и при миналогодишното им гостуване в града под тепетата, като „My way“ на Франк Синатра, „Volare“, „Un amore così grande, „Io che non vivo (senza te)“, „Viva il vino spumeggiante“.

Летящите момчета, разказаха, че са заедно от 14 години, но са повече като братя. Обещаха да се върнат в Пловдив и догодина, защото обожават България и българската публика и ще отпразнуват заедно 15-годишния си юбилей. Споделиха, че първата песен, която са изпели заедно преди толкова много време е била O, Sole Mio и това ще бъде техният подарък към хилядите хора, дошли да ги чуят. Точно преди него, им беше поднесена кошница с цветя от един техен изключително голям почитател, а именно – кмета на града - Здравко Димитров.

За песентаVolare“, което предвещаваше края на това магнетично пътуване в света на музиката, момчетата от Il volo поканиха всички да станат и да танцуват с тях. А по време на цялото парче подаръците и цветята продължиха да се трупат.

Така, на крака, публиката дочака и последното изпълнение за вечерта „ Grande Amore, а овациите огласяха Античния театър, дълго след като Триото слезе от сцената

Концертът на Il volo в Пловдив беше едно незабравимо преживяване за всички присъстващи. Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето показаха, че са истински майстори на музиката и че могат да докоснат сърцата на хората с красотата на своите гласове. Със сигурност Пловдив ще ги очаква и догодина за техният юбилей.