Вторият ден на фестивала Hills of rock премина без дъжд и с много музикални емоции. На трите сцени, разположени на Гребната база в Пловдив звучаха редица любими български и чуждестранни групи като Конкурент, Обратен ефект, Bonfire, Ronnie Romero & Eridan и дългоочакваните хедлайнери британските рок легенди Whitesnake. 

Обратен ефект се качиха на сцената в 20:30 ч. Групата не разочарова феновете си и както винаги зарази публиката със страхотно настроение. Последваха весели танци на едни от най-големите хитове на родната банда. Публиката пя с цяло гърло и скача енергично под звуците на "За Марчето", "Кольо пияндето", "Чоки", "Бай Петко", "Карагьоз" и други. 

Ronnie Romero & Eridan отдадоха почит на великия Ronnie James Dio, като изпълниха вечни парчета като "Holy diver", "Rainbow in the dark", "The last in line". Сетлистът включваше и песни на Black Sabbath катo "Neon Knights" и емблематичната "Heaven and hell". 

В 21:30 ч. на основната сцена на фестивала се качи David Coverdale, който демонстрира нагледно, че за рокът няма възраст. Концертната програма на Whitesnake беше открита с "Bad boys". Калната настилка на терена не попречи на публиката да танцува и да скача заедно с музикантите. Coverdale зарадва феновете с песни като "Love ain't no stranger", "Slide it in", "Slow an' easy". Прозвучаха вечни балади като "Ain't no love in the heart of the city" и любимата на редица поколения "Is this love". Рок величията изпълниха и няколко парчета от последния си албум "Flesh and blood". Китаристите Reb Beach и Joel Hoekstra демонстрираха завидни умения в китарния дуел, който накара публиката да загуби ума и дума. След това барабанистът Tommy Aldridge показа, че солото на барабани не отстъпва по нищо на струнните инструменти. Концертът завърши с разтърсващата "Still of the night", която е истински пример за духа на рок музиката. След това музикантите се поклониха, а Coverdale държеше българското знаме в ръцете си. Под звуците на "We wish you well" в небето започнаха цветни искри и голяма заря сложи край на паметното събитие. Феноменалният певец разби феновете с 75-минутен лайф, в който нямаше време да си поеме дъх, а влизаше от песен в песен.