Благотворителен концерт за децата от Центъра за специална образователна подкрепа (бившото училище “Ст. Караджа”) организира  семейство пловдивчани в американския град Норууд, щата Масачузетс. Таня и Костадин Харалампиеви и дъщеря им Гергана са основатели на "ТК Музикално Студио”, което всяка година се включва в различна благотворителна кауза, а тази година те подкрепят организацията "Децата на България". 

На 11 март в  концертната програма “Песни и прикразки от цял свят” са се включили 54 ученици от 14 националности. "Децата разказваха приказки, пяха и свиреха песни от различни краища на планетата. Всяко дете беше облечено в традиционната носия на страната, която представляваше. Те бяха ентусиазирано подкрепяни от многобройната публика, изпълнила голямата зала на Първа обединена църква в Норууд. Слово произнесе съоснователят на организацията “Децата на България” Орлин Йорданов, пристигнал със семейството си специално от Ню Йорк за събитието", разказа пловдивчанката Маргарита Спасова.

В  организацията на концерта са се включили  и представителките на Българския център на Нова Англия в Бостън Румяна Павлова и Ирина Тодорова. Българското училище в Бостон е  осигурило красивите български носии, с които са облечени част от малчуганите.

Българи, живеещи в Щатите и техни американски приятели са осигурили и подаръци са малките участници. Собствениците на българския магазин “Шест звезди”, фризьорски салон “Руфинка”, фотографско студио “Зара Цанев”, салон за красота “Тоскана”, керамично ателие “Джоан Хилтън”,  производителя на бижута “Алекс и Ани”, “Плетиво шоколадово дърво” на  Маргарита Спасова и други.

Организаторите на концерта “ТК Музикално Студио” и представителите на “Децата на България” бяха повече от удовлетворени и щастливи от финансовия му принос за кампанията със събраните $2146. Те ще бъдат използвани за ново оборудване на Центъра за образователна подкрепа.