Калоян Николов е един от най-запомнящите се участници в тазгодишното издание на "Гласът на България". 

Изпълнението му на песента "Castle On The Hill" на Ed Sheeran впечатли журито и последваха четири обърнати стола. Михаела Филева го пожела в отбора си толкова мнохо, че дори отстрани Графа с блок бутона.

Голяма част от зрителите го определят като "българския Джейсън Момоа" заради немалката прилика с актьора, нашумял с ролята си на Хал Дрого в "Игра на тронове", както и Аквамен.

Според Николов сравнението е добро не само заради външния вид, но и заради приликата между характерите на двамата. Той е категоричен, че не търси умишлено сходство между него и Момоа, въпреки това хората, които не го познават, биха си помислили, че това е желан ефект.

Певецът е добър пример за това как "суровият" вид често крие благ характер. Определя себе си като гушлив, емоционален, див и изпъчен - водолей.

Споделя, че се занимава с пеене от малък и вече 23 години не е спирал нито за ден.

Според него музиката умира в момента, в който се превърне просто в работа или задължение. 

"Участието ми в "Гласът на България" ми даде да вкуся от голямата медийна сцена, да се почувствам специален и чут от хиляди. Намерих много приятели, които знам, че ще останат до мен. Бях с най-добрите музиканти в България. Нямам думи, с които да опиша колко съм благодарен и щастлив, че ми се случи всичко това", каза Калоян пред TrafficNews.

На въпрос с кой български музикант би записал песен, певецът сподели имена като Михаела Филева, Прея, бенда на "Гласът", Графа, Любо, VenZy и други. Що се касае до чуждестранни музиканти, това са - Ед Шийрън, Бон Джоуви, Дейвид Ковърдейл, Джеф Скот Сото и други световни величия.

"Успех е колкото и хора имаш пред себе си, да ги накараш да чувстват, да се усмихнат... Това е успех за мен", категоричен е Калоян.

Споделя, че майката му, сестрите и приятелите му са неговата музика и подкрепа. Активен защитник на животните и околната среда, иска да накара хората да се замислят за бъдещето и последиците от действията си.

"Мечтая за еволюция. Искам да спре насилието към животните, защото това е нещото, което ме смачква физически и психически. Искам хората да започнат да мислят за планетата и за внуците си, защото с тези темпове ще сме едно от последните поколения на Земята. А за личната ми мечта - искам да съм толкова известен и влиятелен, че да мога да променям света. Думата ми да се чува, когато адресирам гореизброените проблеми", каза още певецът.

Според него, за да остане една песен във времето, човекът, който я пише или пее, трябва да остави парченце от душата си в нея. За съжаление, днес трудно може да се говори за изкуство в този материален свят. Въпреки това Калоян се надява, че това ще се промени, защото всеки период от времето има подобна фаза.

На въпрос какво мисли за поговорката "Музикант къща не храни", Калоян сподели, че тя по-скоро се отнася до семейството на хората, занимаващи се с музика.

"Как музикантите нямаме семейства, защото пътуваме, живеем нощен живот... Аз нямам намерения да нямам семейство, даже напротив", категоричен е талантливият участник в "Гласът".

След участието си в музикалния формат Калоян очаква да намери пътя към собственото си творчество и да успее да го покаже на света. Той пее в група в чужбина, с която работи вече 4 години.

"Бих посъветвал по-малките да намерят своя стил, който ги мотивира. Да намерят най-добрите изпълнители в тях и да се отдадат на музиката. Нека тя ги изпълни и да промени мирогледа им, да ги прави щастливи", добави българският Аквамен.