Отпуснатите 350 000 лв. по отворена покана „Наследство” на „Пловдив 2019” за тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock 2020 не са достатъчни. Това е написал в писмо до фондацията и общината организаторът Стефан Еленков от Fest Team.  В обръщението си до институциите той е призовал за допълнителна подкрепа, съобщава PlovdivTime.

Информацията оповести Стефан Послийски от ВМРО, който изтъкна, че недостигът на средства може да се превърне в причина фестивалът да пропадне или да отиде в друг град. 

„На този етап не виждам нищо притеснително за бъдещето на Hills of Rock 2020. Написахме писмо, за да информираме партньорите си, че отпуснатите от журито средства не са достатъчни реализацията му”,  каза Стефан Еленков за PlovdivTime.bg.  Организаторите са кандидатствали за тавана по отворената покана – 450 000 лева, тоест в момента не достигат 100 хиляди. 

„Надявам се, че ще си стиснем ръцете и ще се разберем в името на успешното си партньорство през отминалите три години . Hills of Rock  със сигурност ще има, защото групите вече са букнати и се очертава най-силното издание. На този етап не ме притеснява нищо”, каза още Еленков. 

Той допълни, че при всички случаи фестивал ще има, но ако не успеят да се разберат с фондация и община има вариант събитието да бъде преместено в друг град.