Бъдете будители, но не будете никого силом! И не размахвайки юмрук, а протегнете ръка. 

Пазете правото. Включително и от закона.

Проблемът, колеги и съмишленици , е че тези, които са извоювали свободата, обикновено не са я доживявали.

Законът се прави не са конкретна ситуация, за конкретен човек, а възоснова на принципи. 

Много е страшна самотата на борещия се за правдини, лишен от подкрепата на тези, за чието благо се жертва. Не го оставяйте!

Смятам, че трябва да бъдем изключителни оптимисти. България се събужда ужасно бавно, търка очи, обръща се отново на другата страна, вика :"Хайде да си поспя малко", но вече е ясно, че слънцето е изгряло и е високо . И ще се става. 

 

Тези и други знакови текстове и мисли на великолепният юрист, общественик и интелектуалец доц. Кристиан Таков са подредени заедно с негови впечатляващи фотографии в изложбата "Моралът е доброто" , подредена на Римския стадион. Тя бе открита снощи от организаторът Веселин Диманов. "Фотографията заема голяма част от живота на Кристиан Таков и ние решихме, претворявайки живота му в документален филм, да извадим този епизод, и да го представим пред хората под формата на изложба" каза Диманов. 

Той обясни, че снимките за изложбата са подбрани сред архив от над 20 000 фотографии, направени от Кристиан Таков през целия му живот. Архивът му е бил изключително добре подреден - всяка снимка е била с дата, локация, дори заглавие и в този смисъл тяхната работа като че ли е била улеснена от самия него. 

"Обществото има нужда да знае повече за този човек и да го опознае през всичките му светове. Фотографията е един негов свят, който наистина си струва човек да види", заяви организаторът на изложбата.

Някои от текстовете са писани от Таков още докато той е ученик. 

"Както звездите и морските фарове служат като сигурен и неизменен ориентир за кораба, който пътува към мечтания бряг, така думите на Кристиан са важен репер в дългото ни плаване из бурното море на демокрацията, по пътя ни към свобода, справедливост, взаимна толерантност и върховенство на правото" каза издателят Манол Пейков. 

Гост на изложбата бе и областният управител Йордан Иванов. 

Пловдивската част от експозицията, която е посветена на Нери Терзиева,  ще остане на Римския стадион две седмици , до 7 август.