Незрящ пловдивчанин реди изложба от фотографии в "Капана". Тази вечер Стойо Петков ще представи творчеството си в заведение "1890" в арт-квартала. Изложбата представя черно-бели и винтидж фотографии на родни артисти. Тя е под надслов "Душата зад очите". 

30-годишният Стойо Петков - Тонино има проблем със зрението от дете. В момента няма периферно зрение, като вижда предимно с едното око. Въпреки това Тонино не се е отказал от призванието си - фотографията. От 10 години той е зад обектива и смело изявява себе си, въпреки трудностите и отричането от гилдията. Той може би е единственият български фотограф с намалено зрение почти до ръба на пълната тъмнина.

Изложбата се организира от актрисата Мария Миради и е насочена към хора с нарушено зрение. Организира се и уъркшоп, в рамките на който участниците ще могат да се потопят в изкуството.

Откриването в 19:30 часа днес ще включва кратък пърформанс и визуализация на част от фотографиите чрез мултимедийни кадри. Организаторите апелират посетителите да носят в себе си лични предпазни средства. Ще бъде създадена необходимата организация, за да се избегне струпването на хора.