Първата си книга "Скритите истини" представя ученичката от ЕГ "Пловдив" Анна Велкова. В галерия "Тракарт", на 25 октомври младата авторка ще се срещне с гостите си.  Стипендиантката на Общество Nota Bene e само на 17 години, но вече търси и преоткрива ,,Скрити истини”.  За материалистичната свобода и духовната пустота, за красивите импресии в живописта на живота и тъмата в човешкото сърце, за триумфа на видимото пред глухия глас на скритото- всичко това и много повече изпълва белите страници на тази пренарисувала действителността книга. 

Младата дама се запалва по литературата още на 13 години, като първоначално започва да пише стихове. Любимият й писател е Антоан дьо Сент-Екзюпери, а сред поетите неин фаворит е Димчо Дебелянов. Харесва писателят фантаст Айзък Азимов, тъй като той е успял да направи неповторима връзка между физиката и литературата - двата любими предмета на Ани. 

Началото на литературната вечер е от 18 часа, а разказите на младата дама ще бъдат представени от журналистът Стефка Тотева.