Ако сте решили да се откажете от млякото в кафето или просто искате да подчертаете вкуса на любимата си напитка, опитайте този трик.

Когато отидете на работа и имате зад гърба си „натоварен уикенд“, но трябва да се събудите бързо, няма по-добра работа от кафето.

Пиенето на горчиво кафе не е любимо за мнозина, но за щастие можете да „оправите“ този вкус със сол.

Освен че намалява горчивината си и по този начин няма да се налага да посягате към захар или мляко, кафето ще има по-добър вкус.

Перфектната мярка според Алтън Браун е една четвърт чаена лъжичка сол и две супени лъжици смляно кафе с една голяма чаша вода.

Разбира се, ако неговата препоръка е голямо количество кафе за вас, тогава трябва да го коригирате според вашия вкус.

Всичко, от което се нуждаете, е кафе и сол. Поставете солта в горчивото кафе и разбъркайте.

Солта е невероятно свързана с неща, които откриват горчивината и правят кафето по-приятно за пиене.