Летен десерт без захар, който не само освежава в горещите дни, но и засилва имунитета и оказва чудесно влияние върху цялостното здраве.

Съставките за направата на златен сладолед са малко по-скъпи, но именно това го прави десерт с най-високо качество и с разкошен вкус. Ето ги и тях:

Съставки:

700 г кокосово мляко
4 супени лъжици кленов сироп
2 супени лъжици куркума на прах
1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
1/2 чаена лъжичка канела на прах
1 супена лъжица кокосово масло
1 ванилова захар
сол на върха на ножа
50 г ядки

Получаване:

Изсипете всички съставки в тенджера, с изключение на ядките и загрейте бавно на слаб огън. Не оставяйте сместа да заври, но отстранете съда от котлона и оставете да изстине.

След това я изсипете в купа, в която ще ви е удобно да разбивате с миксер и, която може да се побере във фризера. Разбивайте сместа на всеки половин час.

Докато е течен, разбивайте с бъркалка, а когато започне да замръзва, продължете с миксер. Поставяне в хладилник всеки път. Повторете това 5-6 пъти и в накрая ще трябва да включите миксера на най-ниска скорост.

Преди сервиране махнете сладоледа от хладилника, за да улесните оформянето му с лъжица. Нарежете на ситно ядки по ваш избор, лешници, орехи или шам-фъстък и поръсете преди сервиране.