Продукти:
- 1.7 кг ряпа
- 35 г сол
- зърна черен пипер
- 1 пресен дафинов лист
Начин на приготвяне:
- Почистете и обелете ряпата и я нарежете на тънки лентички или я настържете с помощта на ренде Мандолина. Премерете количеството ряпа на кухненска везна.
- Поставете ряпата в тенджера. Добавете зърна черен пипер, 20 г сол на 1 кг зеленчук и 1 дафинов лист. Разбъркайте ряпата и я натиснете хубаво с ръка. Покрийте с марля. Затиснете марлята с капак и поставете ряпата на тъмно за 3 седмици.
- Отстранете капака и марлята и прехвърлете ряпата в стерилизирани буркани с херметическо затваряне. Залейте с отделилия се сок по време на ферментацията. Поставете пластмасова мрежичка, която да притиска ряпата и затворете бурканите. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Рецепта: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Какво да сготвим с останалото след празниците агнешко?
07.05.24 01:41
108
Страхотна рецепта за великденски домашни курабии
07.05.24 01:41
7003
Акценти
ВиК авария с опасност да наводни улица в Пловдив
07.05.24 01:41
3618
Шофьорка на Ауди над закона в Пловдив, пести време и гориво
07.05.24 01:41
2130
Огромни тапи на АМ "Тракия"! Шофирайте внимателно
07.05.24 01:41
3266
Три изтребителя МиГ-29 ще прелетят над Пловдив и София
07.05.24 01:41
5616