Предлагаме ви рецепта за вкусна салата на пластове с варени яйца, картофи, кашкавал и колбас. Поручава се идеална зимна разядка.

Необходими продукти:

70 грама лук

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1 с.л. оцет

200 мл вода

300 грама останало варено или печено пилешко или мек колбас - шунка, бекон

черен пипер

6 с.л. майонеза

350 г картофи + 1/2 ч.л. сол

4 яйца

180 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Лука наситнете, прехвърлете в купичка, добавете 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар, залейте с оцета и водата и разбъркайте докато захарта и солта  се разтворят. Оставете настрана за 20-тина минути.

През това време пуснете яйцата и картофите да се сварят, а кашкавала приберете в хладилника.

Нарежете месото на ситно и положете на пласт в основата на чиния. Отгоре намажете с 1 с.л. майонеза.

Можете да втечните майонезата с 1-2 с.л. вода и изсипете в шише за подправки с дозатор или в стара опаковка от кетчуп или друг сос, който се покапва. Така ще нанасяте най-лесно.

Отцедете лука от маринатата и разпределете върху месото с майонеза.

Отгоре рендосайте сварените картофи, поръсете с 1/2 ч.л. сол и черен пипер и намажете с още 2 с.л. майонеза.

Върху този пласт настържете яйчените жълтъци, след тях покапете с майонеза, после ренодсайте и кашкавала и пак покапете с 1 с.л. майонеза.

На финала настържете белтъците и разпределете хубаво като последен пласт на салатата.

Източник: YouTube/Всегда Вкусно