Една традиционна българска рецепта, която е едновременно вкусна и не чак толкова сложна за изпълнение. Еднакво вкусно ястие, сервирано и студено и топло. 

зелен фасул - 1 кг млад
пресен лук - 2 връзки
домати - 3 - 4 бр.
пиперки - 2 бр.
червен пипер
сол
олио - 4 - 5 с.л.
копър - 1/2 връзка
магданоз - 1/2 връзка

Почистеният и нарязан на едро млад зелен фасул се слага в дълбока тенджера.

Прибавят се ситно нарязаният пресен лук, доматите и пиперките, нарязани на ситно, сол и червен пипер на вкус.

Налива се олиото и продуктите се оставят да се задушават на тих огън, като от време на време тенджерата се разклаща, за да не загори фасулът.

При нужда може да долеете 1 к.ч. гореща вода.

Малко преди да свалите фасула от огъня прибавяте ситно нарязаните магданоз и копър.

Този млад зелен фасул плакия е много вкусен както топъл, така и студен.