Продукти:

3-4 скилидки чесън

500-600 г пилешко филе

100 г майонеза (или заквасена сметана)

1 ч.л. сол 1/2 ч.л. черен пипер

200 г лук

100 г нишесте 

магданоз

зелен лук

2-3 яйца

Олио 

300 г тиквички

Приготвяне:

Първо смелете пилешкото месо, а после нарежете лука и тиквичката и смелете и тях заедно с чесъна, магданоза и зеления лук.

Добавете яйцата, солта, пипера, майонезата и нишестето и разбъркайте хубаво всичко до хомогенна маса. Масата ще стане по-течна, сякаш за палачинки, но това да не ви притеснява. С лъжица ги слагайте в обикновен тиган или дори в такъв за палачинки. 

Гответе ги на среден огън под капак с малко мазнина в тигана до златисто кафяво и после ги обръщате.  Да ви е сладко!