
Продукти:
3-4 скилидки чесън
500-600 г пилешко филе
100 г майонеза (или заквасена сметана)
1 ч.л. сол 1/2 ч.л. черен пипер
200 г лук
100 г нишесте
магданоз
зелен лук
2-3 яйца
Олио
300 г тиквички
Приготвяне:
Първо смелете пилешкото месо, а после нарежете лука и тиквичката и смелете и тях заедно с чесъна, магданоза и зеления лук.
Добавете яйцата, солта, пипера, майонезата и нишестето и разбъркайте хубаво всичко до хомогенна маса. Масата ще стане по-течна, сякаш за палачинки, но това да не ви притеснява. С лъжица ги слагайте в обикновен тиган или дори в такъв за палачинки.
Гответе ги на среден огън под капак с малко мазнина в тигана до златисто кафяво и после ги обръщате. Да ви е сладко!
- 18:11 Откриха нов завод за 17 милиона евро в Пловдив, правят бетоновози на бъдещето
- 20:30 Опасната шахта на Сточна гара- "обезопасена" с ... клони
- 15:00 Министерството на културата катастрофира с поръчката за Концертна зала в Пловдив
- 10:10 Проф. Рачев: В следващите 10 дни ще е много по-сухо и горещо