Да се сетиш за лесно, бързо  вкусно предястие е чак толкова лесна задача. Винаги искаме началото на менюто да е интересно и ефектно, достатъчно впечатляващо, за да даде добър старт на менюто. Рецептата за запечени праскови с крема сирене е точно такава - много впечатляваща като визия, изключително лесна за приготвяне и невероятно вкусна като краен резултат.

Необходими продукти:

Праскови -6 броя

Kрем сирене -100 грама

Босилек - 12 листа

Зехтин - 1 супена лъжица

Балсамова редукция - 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за запечени праскови с крема сирене в изборът на прасковите. Избирате стегнати, но зрели праскови, които лесно се делят от костилката. Измивате ги, след което ги разполовявате на две части и отделяте костилката. Намазвате ги с предвиденото количество зехтин.

Сгорещявате оребрен грил-тиган, но спокойно можете да ползвате и барбекю. Изпичате прасковите първо от страната, където е била костилката, за около 4-5 минути, а след това за около толкова и от другата стана.

Изпечените половинки пълните с крема сирене, напръсквате с балсамова редуктиця и добавяте към всяка половинка по малко босилек. Може да сервирате както топли, така и студени.