Необходими продукти:

  • сметана - 1 ч.ч. сладкарска
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г), висок процент
  • ванилия - 2 прахчета (4 г)
  • плодове - по желание
  • сладко - за гарниране

Начин на приготвяне:

Разбийте сметаната, предварително много добре охладена с миксер, докато стане на сняг и добавете захарта, киселото мляко и ванилията.

Хубаво доразбийте сместа и я превхвърлете в подходящ за замразяване съд. Сложете за 1 час в камерта, извадете, разбийте отново и така още 3 часа, като разбивате 2-3 пъти.

Накрая оставете йогурт сладолед да се стегне напълно. ПОднесете го на топки и гарниран с плодов топинг или сладко по избор.

Ако искате да направите плодов сладолед йогурт, просто накрая добавете пасирани плодове (около 250 г).

Рецепта: Готвач.бг