Ябълковата лимоната с джинджифил е вкусна напитка, подходяща за всеки сезон, но особено за есента и зимата, когато трябва да укрепим имунитета си.

Необходимите продукти са: 700 грама ябълки, 2 лимона, 20 грама джинджифил, 1,5 литра газирана вода.

Приготвяне:

Избирате възможно по-сочни ябълки. Почиствате ги, почиствате и джинджифила. С помощта на сокоизтисквачка, изцеждате ябълките и джинджифила. Изцеждате и лимоните, добавяте лимоновия сок към ябълковия и разбърквате.

Разреждате получената смес от ябълков и лимонов сок и джинджифил със содата, като по желание добавяте лед и листа мента. Тъй като сокът от ябълки е достатъчно сладък, разреждате в съотношение около 1:3. 

supichka.com