Какво по-вкусно от една българска домашна новогодишна баница с късмети. Сега ще ви разкрием лесен начин за приготвянето й. 

Необходими продукти:
1 пакет точени кори 500 грама (да не са фини кори)
200 грама сирене, може и повече
100 мл. олио
50 грама масло
6 бр. яйца
250 мл. газирана вода 

Начин на приготвяне:

В средно дълбока тава намазваме дъното с олио. Редим корите като хващаме листа двойно и небрежно го сгъваме на триъгълник, така на един ред по три триъгълника. Поръсваме корите щедро с олио от бутилката като притискаме с пръст. Слагаме натрошено сирене навсякъде. Този ред на работа се повтаря до изчерпване на корите. Запазваме една кора за отгоре. Така подредените кори създават на баницата височина. Нарязваме я на четири и всяка четвърт на две, т. е.

на осем парчета общо. Слагаме навсякъде кубчета масло. Разбиваме яйцата с вилица и добавяме към тях газираната вода. С тази заливка поливаме баницата навсякъде и по края. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса само отдолу до златист цвят. След като е готова я завиваме с кърпа. Да ви е сладко!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg