Свинското е сред най-предпотаните меса в куинарията, а когато е част от ястие с традии за българската трапеза, се превръща в любимо хапване. Бабините мръвки с лук е едно от тях. Лесна рецепта, която ще се хареса на всички вкъщи.

свински врат - 1 кг

свински гърди - 300 г

праз - 4 стръка

масло - 4 с.л.

Водка – 2 с. л.

сол

черен пипер

сминдух

 

Нарежете месото на хапки.

Сложете маслото в тиган, прибавете месото и водката. Пържете до готовност като го разбърквате периодично.

През това време изчистете и нарежете лука на едро и го добавете при готовото месо.

Посолете и поръсете с черен пипер и сминдух.

Разбъркайте и щом празът омекне махнете от котлона.