Необходими продукти:

1 пакет оризовите кори (15 броя)
1 глава лук
50 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
2 чушки (зелена и червена)
1/2 тиквичка
150 г соеви кълнове
50 мл олио
40 мл светъл соев сос
25 мл сусамово олио
1 щипка натриев глутамат
1 с. л. нишесте

 

Начин на приготвяне:


Олиото се сгорещява и в него се запържват нарязаният наситно лук, настърганият пресен джинджифил и скилидките чесън, също настъргани.
Прибавят се нарязаните на жулиен чушки и тиквичка, соевите кълнове и натриевият глутамат. Наливат се соевият сос, сусамовото олио и разтвореното в малко вода нишесте.
Плънката се разпределя в предварително потопени във вода и поставени върху влажна кърпа оризови кори.
Завиват се рулца, както се завиват сарми. 
Пържат се на маслена баня, изваждат се върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и се поднасят със соев сос.

 

 

 Източник: Бон Апети