Представата за домашен уют се асоциира с уханието и вкуса на ароматен хляб - мек отвътре и със съблазнителна препечена коричка. Как да си приготвим лесно хляб в домашни условия?

Старите баби казват, че тайната на вкусния домашен хляб е в месенето.

 Съставки:

300 г брашно;

5 г суха мая;

200 мл вода;

1 ч.л сол;

1 ч.л захар;

15 мл масло;

10 броя - зелени маслини;

3 скилидки чесън.

Начин на приготвяне:

Маята се смесва със сол и захар, след което се налива вода.

Добавете масло и брашно към получената смес и омесете тестото, докато се получи еластично тесто.

Поставете тестото в купа, покрийте го със стреч фолио и оставете за поне 1 час.

Нарежете маслините на кръгчета, прекарайте чесъна през преса, а зелените нарежете. Добавете маслини, чесън и билки към тестото и разбъркайте добре.

Разточете тестото на тънък слой, поставете върху тава за печене и оставете за 15 мин.

1 час под фолиото. Преди печене намажете хляба с масло и поръсете със сол.

Печете 30 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.