Добре познатите съставки със съвсем малка добавка и получавате изцяло нова разядка – хумус с майонеза. Крекери, гризини, сухари или просто домашен хляб – друго не ви е нужно.

Тази наглед проста рецепта, която се приготвя за броени минути, всъщност си има специфика. Много хора предпочитат да сложат всички съставки наведнъж и да ги пасират заедно. Предпочита се обаче първо да пасираме нахута и след това постепенно да добавим останалите продукти за нашия хумус с майонеза.

Необходими продукти:

сварен нахут - 1 буркан 

майонеза - 100 гр 

зехтин - 70 мл 

лимони - 1 бр 

чесън - 3 скилидки 

сусамов тахан - 1,5 с.л. 

маслини - 10 бр 

магданоз - 1/2 връзки 

лед натрошен - 4 кубчета

червен пипер - 1 ч.л. 

сол на вкус

Начин на приготвяне:

В голяма купа изсипете нахута и натрошения лед и пасирайте до хомогенност. След това  добавете сусамовия тахан и лимоновия сок и пасирайте отново.

Следващата стъпка е да се добави майонезата, червения пипер и сол на вкус. Отново пасирайте и накрая добавете нарязания на дребно чесън и магданоза. Пасирайте отново.

Поднесете в чиния, като гарнирате със зехтин и маслини.

 Източник: matekitchen.com