Добре познатите съставки със съвсем малка добавка и получавате изцяло нова разядка – хумус с майонеза. Крекери, гризини, сухари или просто домашен хляб – друго не ви е нужно.
Тази наглед проста рецепта, която се приготвя за броени минути, всъщност си има специфика. Много хора предпочитат да сложат всички съставки наведнъж и да ги пасират заедно. Предпочита се обаче първо да пасираме нахута и след това постепенно да добавим останалите продукти за нашия хумус с майонеза.
Необходими продукти:
сварен нахут - 1 буркан
майонеза - 100 гр
зехтин - 70 мл
лимони - 1 бр
чесън - 3 скилидки
сусамов тахан - 1,5 с.л.
маслини - 10 бр
магданоз - 1/2 връзки
лед натрошен - 4 кубчета
червен пипер - 1 ч.л.
сол на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма купа изсипете нахута и натрошения лед и пасирайте до хомогенност. След това добавете сусамовия тахан и лимоновия сок и пасирайте отново.
Следващата стъпка е да се добави майонезата, червения пипер и сол на вкус. Отново пасирайте и накрая добавете нарязания на дребно чесън и магданоза. Пасирайте отново.
Поднесете в чиния, като гарнирате със зехтин и маслини.
Източник: matekitchen.com
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин