Комбинацията от спанак и сирене фета ще зарадва вас и други членове на семейството - от най-малкия до най-възрастния. Освен това е страхотно, че няма да ви е нужно много време, за да приготвите тази закуска.

Tова ястие може да се приготви и от предната вечер. Всичко, което трябва да направите, е да го покриете с фолио и да го приберете в хладилника, след което просто да го изпечете на следващата сутрин.

Ако, от друга страна, по чудо не успеете да изядете цялото количество, можете да я съхранявате соления пай в затворен съд в хладилника до четири дни.

Необходими съставки:

1 супена лъжица зехтин

лук на кубчета

1 ½ чаена лъжичка сол

200 гр спанак

2 ситно нарязани скилидки чесън

2 супени лъжици ситно нарязан пресен копър (по желание)

12 големи яйца

500 мл мляко

1 чаена лъжичка горчица

¼ чаена лъжичка черен пипер

150 г натрошено сирене фета

Moze-da-se-podgotvi-i-prethodnata-vecer-vkusen-pojadok-od-jajca-i-spanakj-shto-se-peche-vo-rerna-02.jpg

Начин на приготвяне:

Оставете фурната да се нагрее до 190 градуса по Целзий. Намажете тавата за печене със зехтин.
Загрейте олио за пържене в голям тиган на умерен огън. Добавете лук, черен пипер и сол. Запържете ги, като от време на време разбърквате, докато лукът омекне, или около 5 минути.

Добавете спанака и чесъна и запържете още 3 минути.

Махнете съставките от огъня и разбъркайте с копъра. Получената смес прехвърлете в тавата за печене и разпределете равномерно.

Поставете яйцата, млякото, горчицата, друга чаена лъжичка сол и черен пипер в по-голяма купа и разбъркайте, докато се съчетаят всички съставки.

Получената смес изсипете върху първия слой спанак и лук. Поръсете счуканото сирене фета равномерно.

Сложете ястието да се пече във фурната, докато придобие приятен златистокафяв цвят. Преди да започнете да режете, е добре да го оставите да се охлади за пет минути.

Добър апетит!

Moze-da-se-podgotvi-i-prethodnata-vecer-vkusen-pojadok-od-jajca-i-spanakj-shto-se-peche-vo-rerna-03.jpg