
Комбинацията от спанак и сирене фета ще зарадва вас и други членове на семейството - от най-малкия до най-възрастния. Освен това е страхотно, че няма да ви е нужно много време, за да приготвите тази закуска.
Tова ястие може да се приготви и от предната вечер. Всичко, което трябва да направите, е да го покриете с фолио и да го приберете в хладилника, след което просто да го изпечете на следващата сутрин.
Ако, от друга страна, по чудо не успеете да изядете цялото количество, можете да я съхранявате соления пай в затворен съд в хладилника до четири дни.
Необходими съставки:
1 супена лъжица зехтин
лук на кубчета
1 ½ чаена лъжичка сол
200 гр спанак
2 ситно нарязани скилидки чесън
2 супени лъжици ситно нарязан пресен копър (по желание)
12 големи яйца
500 мл мляко
1 чаена лъжичка горчица
¼ чаена лъжичка черен пипер
150 г натрошено сирене фета
Начин на приготвяне:
Оставете фурната да се нагрее до 190 градуса по Целзий. Намажете тавата за печене със зехтин.
Загрейте олио за пържене в голям тиган на умерен огън. Добавете лук, черен пипер и сол. Запържете ги, като от време на време разбърквате, докато лукът омекне, или около 5 минути.
Добавете спанака и чесъна и запържете още 3 минути.
Махнете съставките от огъня и разбъркайте с копъра. Получената смес прехвърлете в тавата за печене и разпределете равномерно.
Поставете яйцата, млякото, горчицата, друга чаена лъжичка сол и черен пипер в по-голяма купа и разбъркайте, докато се съчетаят всички съставки.
Получената смес изсипете върху първия слой спанак и лук. Поръсете счуканото сирене фета равномерно.
Сложете ястието да се пече във фурната, докато придобие приятен златистокафяв цвят. Преди да започнете да режете, е добре да го оставите да се охлади за пет минути.
Добър апетит!
Още от категорията

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар


Рецепта за вкусно ягодово тирамису
Акценти

Румен Радев: Парламентът обърна гръб на българския народ



Застреляха българка, нападнала с нож хора в Мюнхен




Петдесетница е! Отбелязваме слизането на Светия дух
